FAQ

Veelgestelde vragen

Is de Flowmat alleen bedoeld voor de rug?

Zenuwen vertakken zich vanuit de rug naar de rest van het lichaam. Daarom heeft behandeling van de rug effect op het hele lichaam. De Flowmat kan echter ook worden gebruikt voor specifieke andere lichaamsdelen, zoals billen of benen.

 

Wat voor invloed heeft de Flowmat op het lichaam?

De Flowmat kan onder andere bijdragen aan pijnbestrijding, stressreductie, verbeterd metabolisme, minder ontstekingen en een sterker immuunsysteem. 

 

Hoe lang en hoe vaak kan ik op de Flowmat liggen?

Wij raden aan te beginnen met 15 minuten. Indien u meer gewend bent geraakt aan de Flowmat kan een sessie gemiddeld 20 tot 40 minuten duren. Langer gebruik is echter niet gevaarlijk – veel mensen vallen op de mat in slaap. Wij raden aan de Flowmat regelmatig – en indien mogelijk - dagelijks te gebruiken. 

 

Hoe bevordert de Flowmat ontspanning?

De ruim 6.000 kunststof acupressuurpuntjes stimuleren de zenuwuiteinden in het lichaam. De prikkels worden via het beenmerg doorgestuurd naar de hersenen, waarna endorfines en oxytocines vrijkomen. Als gevolg hiervan ervaart u diepe ontspanning en zal uw hele systeem revitaliseren. 

 

Is gebruik van de Flowmat pijnlijk?

Gedurende de eerste paar minuten is het normaal dat u een prikkende, warme sensatie waarneemt in de delen van uw lichaam die gestimuleerd worden. Alle pijn of oncomfortabel gevoel gaat echter snel over in een aangenaam gevoel van ontspanning. Anders is ook altijd mogelijk een dunne doek op de Flowmat te leggen alvorens u erop gaat liggen.

 

Kunnen zwangere vrouwen gebruik maken van de Flowmat?

Wij raden zwangere vrouwen aan geen gebruik te maken van de Flowmat. Indien u zwanger bent en dit toch wenst, adviseren wij eerst contact op te nemen met uw huisarts.

 

Kan de Flowmat gewassen worden?

Ja, indien nodig kan de Flowmat met de hand gewassen worden in lauw water. Laat de Flowmat drogen aan de waslijn. Maak geen gebruik van wasmachines of drogers aangezien de plastic spijkertjes hierdoor kunnen beschadigen. 

 

Kan ik gebruik maken van de Flowmat als ik een huidaandoening heb?

De spijkertjes kunnen irritant aanvoelen indien uw huid gevoelig of beschadigd is. Dit gevoel kunt u reduceren door een dunne doek op de Flowmat te leggen voordat u erop gaat liggen. Afhankelijk van het soort huidaandoening is de Flowmat juist wel of juist niet geschikt. Bij intense huidontstekingen is de Flowmat in de regel af te raden. Raadpleeg hiervoor uw huisarts.

 

Kan ik gebruik maken van de Flowmat als ik depressief ben? 

Absoluut. Als gevolg van het vrijkomen van endorfines en oxytocinen zult u zich gelukkiger en harmonieuzer voelen. De Flowmat is een van de gezondste anti- depressiva die er zijn!

 

Zal mijn bloeddruk stijgen door gebruik te maken van de Flowmat?
Nee, waarschijnlijk zal het tegenovergestelde gebeuren. De bloedcirculatie kan toenemen, maar de bloeddruk neemt waarschijnlijk juist af. 

 

Kan ik gebruik maken van de Flowmat als ik hartproblemen heb?

Indien u hartproblemen heeft, kunnen wij de Flowmat niet aanbevelen. Raadpleeg voor gebruik van de Flowmat altijd eerst uw arts indien u hartgerelateerde klachten heeft.

 

Is de Flowmat geschikt voor kinderen?
Over het algemeen ervaren kinderen de Flowmat als erg prettig. Probeer de Flowmat te gebruiken voor het slapen gaan.